Minsta chokladbullarna

Minsta chokladbullarna

Blanda 6 dl vetemjöl med socker, vaniljsocker, salt, kardemumma och bakpulver. Finfördela smöret i detta med fingertopparna till en smulig massa. Rör ut jästen i mjölken, tillsätt ½ ägg och kesellan och häll det över mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs, men degen ska vara så lös som möjligt utan att klibba. Låt jäsa ca 45 min under bakduk. Dela chokladen i 32 bitar. Rulla ut en längd av degen och dela i 32 jämnstora bitar. Trilla runda bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Tryck ner en chokladbit i botten på varje bulle och låt jäsa ca 40 min under duk. Värm under tiden ugnen till 250°. Pensla med uppvispat ägg, strö på chokladströssel och grädda mitt i ugnen 7?8 min. Låt svalna på galler.??

    Ingredienser:

  • 6 dl vetemjöl
  • 4 msk rörsocker
  • 1 msk äkta vaniljsocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 3 msk rumstempererat smör
  • 2 dl kall mellanmjölk
  • 65 g mörk eller ljus choklad (32 bitar à 2 g)
  • 2 msk chokladströssel

Antal portioner: 32

av Admin märkt med , .

{ 0 kommentarer… skriv en egen nu }

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: