Lammfärsgratäng

Lammfärsgratäng

Sätt ugnen på 250°. Bryn färsen i torr stekpanna, tillsätt lök och morot och fräs ett par minuter. Blanda ner tomatkross, timjan, tomatpuré och senap och låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar. Koka potatis, palsternacka och selleri mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och mosa tillsammans med mjölk och färskost. Smaka av med salt och peppar. Häll färsröran i en ugnssäker form. Bred moset över och strö på den rivna osten. Gratinera mitt i ugnen till fin färg, ca 10 minuter.

    Ingredienser:

  • 150 g lammfärs, 12 %
  • 70 g
  • 1 tärnad morot, 70 g
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 msk hackad timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 200 g potatis i bitar
  • 1 halverad palsternacka, 70 g
  • 1 bit rotselleri, 50 g
  • 50 g cream cheese, max 12 % t ex pepparrotssmak

Antal portioner: 2

av Admin märkt med .

{ 0 kommentarer… skriv en egen nu }

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: