Festfilé med ratatouille

Festfilé med ratatouille

Börja med ratatouillen. Fräs lök, aubergine, squash, paprika och vitlök i olivolja. Tillsätt tomatpuré och fräs en minut till. Rör ner tomatkross och kryddor och låt allt puttra ca 10 minuter eller längre. Sätt ugnen på 225?. Putsa bort hinnor från filén, krydda och bryn den runtom i olja. Flytta över till en ugnssäker form och skär djupa skåror i köttet. Strimla och fördela tomaterna i skårorna och strö över ostarna. Baka i ugnen ca 10 minuter tills innertemperaturen är ca 65. Skär köttet i bitar.

    Ingredienser:

  • 300 g fläskfilé (den tjocka delen, frys in resten)
  • 1 tsk rapsolja till stekning
  • 2 soltorkade tomater (marinerade, avrunna)
  • 2 msk riven ost 17 %
  • 1 msk riven parmesanost
  • 150 g
  • 150 g
  • 1 tärnad gul och/eller röd paprika
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl krossade tomater

Antal portioner: 2

av Admin

{ 0 kommentarer… skriv en egen nu }

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: